Review – The End Of The F***ing World

   Σειρές

Είδος: Drama,Comedy
Πρωταγωνιστές: Jessica Barden,Alex Lawther, Steve Oram, Wunmi Mosaku, Gemma Whelan
IMBD: 8,3
Ο James και η Alyssa είναι δύο έφηβοι με κοινούς προβληματισμούς. Ο μέν θεωρεί ότι είναι ψυχοπαθής, ενώ η δε Allysa παρουσιάζεται ως μία νυμφομανής. Οι δύο έφηβοι θα προσπαθήσουν να δραπετεύσουν από την καθημερινότητα τους και το βεβαρημένο ψυχολογικό παρελθόν τους. Στο σημείο αυτό θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι με απροσδόκητα ευρήματα.

Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί βρίσκουν πάτημα στην Αγγλική σειρά για να δώσουν μία δική τους παράσταση, μία παράσταση κοντινή στην αληθινή ζωή και τις ανησυχίες του σύγχρονου εφήβου. Η σειρά προσπαθεί να αποδώσει με έναν διαφορετικό τρόπο και συνάμα ρεαλιστικό, τα πρόσωπα δύο εφήβων σε έναν συμβατικό, αλλα και γραμμικό κόσμο. Εκεί οι δύο πρωταγωνιστές ψάχνουν να βρούν την δική τους ταυτότητα ανάμεσα σε δύο ασσύμετρους κόσμους. Ο ένας κόσμος της πραγματικότητας, της συνέπειας, των άτυπων και τυπικών συμβολέων που θέτουν τα όρια μεταξύ του λάθους και του σωστού. Ο άλλος ένα δικός τους κόσμος, βυθισμένος στην δική τους τρέλα, στα δικά τους ιδιόρρυθμα θέλω και επιθυμίες, προσπαθεί να βγάλει έξω τα κρυμένα κομμάτια της ψυχής του, που κρύβει η κατά την δική τους άποψη κρυστάλινη άκαμπτη κοινωνία. Στην προσπάθεια αυτή, ο εγκέφαλος και η αυθόρμητη ψυχή του εφήβου δεν συγκρατεί τα κοινωνικά πρέπει και δραπετεύει με τον τρόπο του από το παραδεδογμένο. Στην δική τους επανάσταση θα συναντήσουν την γοητεία της ελευθερίας, του διαφορετικού που νομίζουν ότι ανακαλύπτουν σε σχέση με τα παιδιά της ηλικίας τους. Σε αυτήν την απομάκρυνση από το συνηθισμένο όμως θα συνειδητοποιήσουν ότι η ομορφία των δικών τους επιθυμιών θα βυθιστεί στο ρεαλισμό. Εκεί η αλληλουχία γεγονότων θα τους παγιδέψει σε μία κατάσταση χωρίς επιστροφή.

Ο Alex Lawther και η Jessica Barden(συμμετείχε στην ταινία του Λανθιμου, The Lobster) μας παρουσιάζουν με έναν εξαιρετικό τρόπο πώς μπορεί να είναι ένας δυσαρεστημένος έφηβος εγκλωβισμένος σε ένα καλούπι. Οι πρωταγωνιστές σε προβληματίζουν ευχάριστα κατά κάποιον τρόπο. Επιπρόσθετα στην σειρά θα δούμε και Gemma Whelan (game of thrones).

Η σειρά είναι ένα δράμα με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, καυστική, θίγει ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία του 21ο αιώνα, με βασικό θέμα όμως να δείξει την εφηβική οργή.

Προσεγμένη σκηνοθετικά και σεναριακά. Το σενάριο είναι της Charlie Covell και σκηνοθέτες είναι ο Jonathan Entwistle και Lucy Tcherniak.

*Η σειρά αποτελείται 8 επεισόδια των 20-25 λεπτών το καθένα

Ακολουθείστε μας στα Social Media:
Κωνσταντίνος Σολδάτος
Ο Κώστας σπούδασε Φιλοσοφία & Ιστορία της Επιστήμης και τώρα κάνει το μεταπτυχιακό του στην Πολιτική ανάλυση & Πολιτική θεωρία στο ΕΚΠΑ. Αν δεν τον βρείτε στο μπάσκετ στην πλατεία του Άγιου Ανδρέα, τότε μάλλον βλέπει αμερικάνικες σειρές στο Laptop του.
Χωρίς Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up