Friendzone: Ένας δρόμος χωρίς επιστροφή

   All About Young

«Η γάτα και το ποντίκι δεν είναι φίλοι!
Ο Παναθηναικός και ο Ολυμπιακός (σαν σωματεία) δεν είναι φίλοι!!
Ο τίγρης και το ελάφι δεν είναι φίλοι!!
Η μαριμάρ και ο λούσιο δεν είναι φίλοι!!
Οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλίτες δεν είναι φίλοι!!!
Η Τζούλια και ο Ανδρέας από το Power of love δεν είναι φίλοι!!!!
Ο Τζώρτζης και η Γωγώ δεν μπορεί να είναι φίλοι!!!!
Ο Γιαννακόπουλος και ο Σπανούλης δεν μπορεί να είναι φίλοι!!!!!!

Τα άνωθεν παραδείγματα και άλλα πολλά στα οποία δεν είναι ανάγκη να αναφερθώ, μας αποδεικνύουν πώς κάποιοι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι φίλοι ενώ μπαίνουν στο Friendzone, αλλά και γενικότερα ότι δεν μπορεί να είναι ‘’φίλοι’’.

friendzone-2
Σε πολλούς, είναι γνωστοί οι ηθοποιοί και η σειρά Rebelde way(από τα 00s), με τους Μπένγιαμιν Ρόχας (στο ρόλο του Πάμπλο Μπουσταμάντε) και την Λουισάνα Λοπιλάτο (στο ρόλο της Μία Κολούτσι). Οι συγκεκριμένοι όσον αφορά την σειρά, δεν μπορούν να είναι φίλοι μετά από ένα σύντομο ερωτικό μπάσιμο του ερωτιάρη,επικίνδυνου και απανταχού εμπρόθεσμου στην μνήμη μας, μπιρμπιλοπρασινομάτι νέου, που πήρε ως έμμεση απάντηση από τον Μανουελ Αγκίρε την έκφραση «Ταύτα λάβειν μωρή νοσούσα» (λαικιστϊ:πάρτα μωρή άρρωστη). Για αρχή, θα σταματήσω τις επιστημονικές και τεχνικοιστορικές εξηγήσεις και κάποια πράγματα τα οποία μπορώ να αναλύσω εγώ και άλλοι τρεις στον κόσμο, έτσι ώστε να διεισδύσουμε μαζί έμμεσα σε να ένα δύσκολο κοινωνιολογικό θέμα και συγκεκριμένα να εστιάσουμε στο ερώτημα «γιατί δεν μπορείς να είσαι φίλος όταν μπαίνεις στο FRIENDZONE;».

Σύμφωνα με τον μύθο όποιος μπει στο friendzone δεν ξαναβγαίνει. Δημοσκοπήσεις, άρθρα,video στο youtube και σοβαρές μελέτες ετών, επιβεβαιώνουν την άποψη (στην πλειονότητα) ότι δεν βγαίνει κανείς από το friendzone.

Ποια είναι η λύση ;

Εξαφανιζόλ και ψεκασμός, ώστε να χαθούν τα βήματα σου σε μελλοντική φιλική αναζήτηση αυτής/αυτού σε μέρος σου ώστε να χαθούν τα μικρόβια αρνητικούρας.

Ως προς αυτό, είναι εύλογο ότι δεν μπορεί να επιβιώσει μία φιλία η οποία έχει εκτροχιαστεί από τον αρχικό της ρόλο. Αν εκτροχιαστεί τα συναισθήματα όπως και οι επιλογές εγκλωβίζονται στην πρώτη περίπτωση και στην δεύτερη μικραίνουν. Από άλλη οπτική θα ήταν αδύνατο να είσαι 100% φίλος σε όλα τα θέματα, όπως π.χ να συζητάς για ερωτικά, επαγγελματικά και πάσης φύσης προβλήματα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις εκ το υστέρων είναι να βελτιωθείς και να διορθώσεις τα λάθη σου, να εκδικηθείς αν είσαι τέτοιο είδος ατόμου, αλλά κυρίως να κάνεις μεταβολή σε πρώτο χρόνο.

friendzone-obama

Μία λύση στο πρόβλημα, έτσι ώστε να είσαι κοντά του/της, είναι να έχεις/έχει συναισθηματικά και πειθαρχημένα συναισθήματα και αντοχές, για να βγείς εκ τον υστέρων από τον θόλο, το πλέγμα που έχεις μπεις, κάνοντας το μάντσεστερ-μπάγερ-από 0-1 ημίχρονο, 2-1 στο τελευταίο λεπτό.

Η άλλη λύση, που σαφώς είναι πιο εύκολη αλλά και πιο ορθολογική μετά από ένα «σε βλέπω σαν φίλος/φίλη», είναι να κάνεις την λεγόμενη στροφή 180 μοιρών, αποχωρώντας με ένα μπαιμπάς στην καρδιά και ένα πρόχειρο Bye-bye.

Μία πράξη ρουα μάτ, που μπορεί να βγεί καλύτερη εκ παραλλήλου λύση, είναι να βάλεις κάποιον εσύ στο friendzone πριν σε βάλει κάποιος αυτός. Αυτό αποτελεί μία πουτανιά, μεγαλύτερη και από παρφέ σοκολά σε γλυκό νεράτζι της γιαγιάς.

Για να είμαστε ρεαλιστές, είναι δύσκολο να βγει κάποιος από το friendzone ή έστω να επιβιώσει από αυτό. Σημαντικό είναι, να ακολουθήσει άλλους δρόμους, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να είσαι πια φίλος/φίλη με κάποια. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Φίλους έχεις, ίσως δεν θες άλλους. Το καλό είναι να προχωρήσεις λέγοντας ένα αντίος παντίδος, κοιτώντας μπροστά.

Ακολουθείστε μας στα Social Media:
Κωνσταντίνος Σολδάτος
Ο Κώστας σπούδασε Φιλοσοφία & Ιστορία της Επιστήμης και τώρα κάνει το μεταπτυχιακό του στην Πολιτική ανάλυση & Πολιτική θεωρία στο ΕΚΠΑ. Αν δεν τον βρείτε στο μπάσκετ στην πλατεία του Άγιου Ανδρέα, τότε μάλλον βλέπει αμερικάνικες σειρές στο Laptop του.
Χωρίς Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up